Meimaand 2017

Angela Mollers algemeen 206 Comments

De maand mei is weer in zicht. Mocht ik het zelf naar de achtergrond willen duwen, dan zorgen anderen er wel voor dat dit niet gaat lukken. Eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg, door de invloed van anderen mag ik er dan nu toch weer openlijk bij stilstaan. Want in stilte doe ik dat toch wel.
Vandaag kwam, zomaar uit het niets, het bericht van de kazerne in Havelte. Op 11 mei staan ze met de compagnie waar Jordy bij hoorde stil bij zijn overlijden en wordt er een plechtigheid gehouden. Daar worden we, net als eerdere jaren, voor uitgenodigd en vandaag kwam het telefoontje.

Het is alweer acht jaar geleden dat wij dat telefoontje kregen terwijl we in de Sahara stonden.
De intense pijn die ik toen voelde, die zou ik zo weer op kunnen roepen. Maar ik doe het niet, ik wankel teveel, dat voel ik aan alle kanten. Het risico dat ik emotioneel de verkeerde kant op val is nog steeds aanwezig. Elke nare gedachte die in mij opkomt, onverwachts, ongewild en op de meest ongelegen momenten, onderdruk ik met alle energie die ik in mij heb. Zomaar, door een geur, een liedje, een scene in een film of zomaar uit het niets. Bij het boodschappen doen merk ik dat ik nog steeds de neiging heb om dingen mee te nemen omdat Jordy dat zo lekker vond. Als er dingen gebeuren, vraag ik me nog steeds af hoe Jordy het gevonden zou hebben. In mijn reflectie is Jordy er nog altijd, maar in deze jaargetijde overheerst hij al mijn gedachten. Het liefste wil ik alleen maar aan de mooie momenten denken. Jammer genoeg lukt me dat niet altijd en zijn de beelden van de week van Jordy blijkbaar toch nog steeds te vers. ‘Goede’ raad over hoe ik daarmee moet omgaan krijg ik nog vaak genoeg. Ik luister, maar doe er niets (meer) mee. Aan de buitenkant merk je niks, we leven ons leventje en doen veel leuke dingen. Van binnen voel ik nog steeds een soort van woede en onmacht opspelen. Het verdriet beheerst vaak mijn gedachten, maar ik heb er mijn eigen controle over. Hoe anderen daarover denken, wat ze ook zeggen, het deert me niet.

Maar ik red het wel, alleen in deze periode is het lastiger dan de rest van het jaar. Zolang ik er maar voor zorg dat mijn wankele stappen aan de goede kant van de berg blijven staan. Gelukkig lukt het me al acht jaar om te blijven klimmen en niet in het ravijn te storten en daarmee volledig van het pad te raken. Dat wil ik graag zo houden.
Ik kan me voorstellen dat velen dit niet kunnen begrijpen. Gelukkig voor jullie! Want je kind verliezen is iets wat zo onnatuurlijk is, en zo tegen alle gezond verstand in, dat je dit alleen maar echt kan begrijpen als je het zelf hebt meegemaakt. Met al mijn reacties en daden die vaak een gevolg zijn van de intense pijn die je nog steeds ervaart. Het is fijn dat er nog steeds lieve mensen om ons heen zijn die nog altijd oprecht met ons meeleven.

De week van Jordy, zoals we die week zijn gaan noemen begint op 11 mei. Onze trouwdag en de verjaardag van Peter valt erin, de week eindigt op 16 mei met het definitieve afscheid dat we van Jordy moesten nemen. Daags erna is er de verjaardag van mijn vader, al acht jaar voor mij zo beladen door die datum, maar door anderen vaak gezien als ‘het leven gaat door, dus dit ook en je zet je er maar overheen’.

Nu, acht jaar later, is er op 18 mei de jaarlijkse herdenking in Arnhem. Ook daar is de uitnodiging weer voor binnen gekomen. Al zes keer ben ik aanwezig geweest. Dit jaar gaan we zeker ook en zal ik er een praatje houden. Voor een grote zaal vol nabestaanden en militairen mag ik iets over de dood en onze ervaringen vertellen. Aangezien ik niet zo’n prater ben is dit voor mij best een enge onderneming. Maar ik ga er vol voor.
Het wordt weer een beladen week.

Comments 206

 1. ferrben

  You can tweak the installation type, hide user accounts from welcome screen, resolve USB devices autorun problem, change directory browse, change start menu time delay, change the transparency of the Windows and Explorer title bars and much more.
  It’s easy to use and comes with tons of options. It has a very slick and intuitive graphical user interface. You can use your mouse to adjust settings or use keyboard shortcuts. And with all these nice feature, it’s a very great piece of software. https://micsisatech.weebly.com

  6add127376 ferrben

 2. zebgir

  Gallery

  License

  Share

  Related Software

  Free Telegram Bot are a new idea generated from the highest ratio of instant messaging bots, making it possible to use your app and website by using Telegram bot. You can use daily, weekly and daily once activities in your chat or…

  This is the best professional Telegram bot which automatically fills up your Facebook or Twitter page. It automatically checks the new telegram channels on monthly basis and automatically adds and subscribes into the http://www1.flightrising.com/forums/link?url=https://rimerloso.weebly.com

  6add127376 zebgir

 3. takipalm

  ■ 8.0 is the minimum version of IE required
  ■ Memory limit 8 MB
  ■ Loading Internet Explorer 8.0. Beginners
  ■ Warning: Automatic repair will cause malfunctions with your PC such as freeze and abnormal shutdown.
  ■ A few errors may appear during the repair process. For example:
  ■ “System Executable file did not match the file specification.
  ■ DCOM Erro1 ( http://saveit.com.au/?URL=https://feettorightin.weebly.com

  6add127376 takipalm

 4. kasgab

  This app also checks for both IMEI and MEID of your HP Veer. If you find a valid entry that matches the IMEI or MEID with your HP Veer, it will be shown below. On confirmation, your HP Veer unlock will be added to the list of the apps that were unlockable.
  Key Features of HP Veer Unlocker:
  The best way to find out whether your HP Veer phone can be unlocked.
  Works with any SIM card http://cse.google.co.bw/url?sa=i&url=https://erinpalpe.weebly.com

  6add127376 kasgab

 5. shahell

  It works by simply highlighting a potential web address or hyperlink, and then pressing the Add button; this connects directly to the Internet Explorer tool. After clicking the “Show Internet Explorer Passwords” option, all the credentials found in the Windows Registry, or in credential files are displayed in a well-arranged table.
  Advanced Password Recovery integrates a wide variety of features, including the ability to verify login codes and detect virtually any hidden data. This makes the program a valuable tool for a http://butovo.com/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://compghabecak.weebly.com

  6add127376 shahell

 6. lyojame

  in Software
  ■ Opera in Home page
  ■ Navigate to
  Password: SXSW

  After installing the free app on your iPhone or iPad, discover an endless selection of live music, exclusive musical content, and podcasts made by artists and music-lovers just like you.
  • Explore thousands of Radio Stations from around the world
  • Enjoy exciting music podcasts
  • Discover Artist Interviews and YouTube Music Videos https://riafunchanse.weebly.com

  6add127376 lyojame

 7. gazulr

  WireFusion can automatically convert our X3D and VRML models into vector Gif and JPG images.
  The best part is that the interface is totally Java based and nothing will be lost in the conversion.
  With the menus on the left, you can edit and export your documents as easily as creating and sending them from any other 3D software package. Just add the menu bar to any 3D document and export your project. It works with all popular 3D file formats – https://betodobdest.weebly.com

  6add127376 gazulr

 8. tamzevi

  Are you searching for new exciting music or just looking for something fresh and cool? Or maybe you have the feeling that your music lacks some special groove? AfroLatinDrums Loops Generator will make you feel good. AfroLatinDrums Loops Generator has everything you need. AfroLatinsDrums Loops Generator is an automatic drum loops generator.

  Testimonials

  THIS GENERATOR WITH THE EXCLUSIVE APS ENSEMBLE IS VERY BEAUTIF https://thirsdersancmag.weebly.com

  6add127376 tamzevi

 9. leskir

  Also, you can use this application to efficiently remove passkey restrictions from these files.

  Supported PDF document types:

  Optimizing PDF Files

  Keep your PDFs installed on your system, ready for you to use, even when the original files are left on your PC.

  In order to achieve the highest level of performance for a Windows system, you should periodically clear the registry of unused keys and keep your Windows environment clean. This is necessary for all PC users, https://viehydponetw.weebly.com

  6add127376 leskir

 10. yamgar

  The app comes with quite a comprehensive library that will keep you busy for quite some time or alternatively, you can jump in to customizing your library with your personal hits.
  We have already mentioned its compatibility with other applications, so if you manage to get into your other DAW’s track, it will automatically synch up and resume where you left off. Thanks to the PC’s spatial capabilities, you can listen to your compositions either on the tablet or on your own computer.
  You’ll find https://m.tripit.com/uhp/redirect?redirect_url=https://berisdiscjohn.weebly.com

  6add127376 yamgar

 11. hasanf

  1881 Texas Volunteers

  The 1881 Texas Volunteers also referred to as the Swallows, a Patriot Guard unit, is a Texas Army National Guard unit that unit initially raised during the 1881 Texas Secession Crisis as a militia company that was federalized and federalized for the Spanish–American War. The unit is now listed on the Texas State Military Museum’s State and National Regimental Rosters and in the books Band of Brothers – Southwestern Brigade and The Last Full Measure, both http://images.google.com.sb/url?q=https://cepmamohan.weebly.com

  6add127376 hasanf

 12. brofool

  THRSim11 supports following Universal Model Language (UML) features:
  * Analog inputs
  * RYHM voices
  * PORT flashes
  * Gates
  * PIN drivers
  * SYSTIM logs
  * Continuous I/O reading
  * PPI compatible ISRs (Interrupt Service Routine)
  The simulator eliminates the need to use manual methods and it saves time and money.
  ATTENTION!
  Do not use this ThoroughDigital JTAG Debugger when debugging https://rchecgyousaleab.weebly.com

  6add127376 brofool

 13. vanracq

  You choose to reply to emails or it chooses for you. It’s up to you.
  Your neighbours have already adopted Lazy Ass to help them get a little more exercise:

  Basketball
  Bike-riding
  Jogging
  Pilates
  Running
  Swimming
  Yoga
  Walking
  Volleyball

  Vote – Which one will you be picking?
  Links – Facebook – Google Play – Website

  A:

  I think Golf is http://thisisstatic.com/?URL=https://agarendtob.weebly.com

  6add127376 vanracq

 14. ralemar

  When converting with the installation version, you may encounter an error message such as the app is running out of memory. To put it in perspective, the tool runs on slightly more than 250 MB of RAM. If the error persists, uninstall and then install again.

  Category

  Price

  License

  File Size

  Thumbnail Preview App

  $29.95

  Freeware

  30.4 MB

  Size

  Tool Name

  File Size https://carcomede.weebly.com

  6add127376 ralemar

 15. BestMargene

  I have noticed you don’t monetize angelamollers.nl,
  don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month with new monetization method.

  This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all sites), for more details
  simply search in gooogle: murgrabia’s tools

 16. ClaytonBig

  Hi. I have checked your angelamollers.nl and i see you’ve got some duplicate content so probably
  it is the reason that you don’t rank high in google. But you can fix
  this issue fast. There is a tool that generates content
  like human, just search in google: miftolo’s tools

 17. Marion

  Wat heb je dat weer mooi geschreven lieverd. Ik kan je pijn niet verzachten maar heb wel een brede schouder dat weet je wel. dikke knuffel meis.

 18. Vera Mollers

  Echt voorstellen hoe zoiets voelt is natuurlijk onmogelijk als je het niet zelf ervaren hebt. Maar dat betekent niet dat we er geen enkel idee van hebben. Rauwe pijn die langzamerhand misschien iets minder rauw wordt maar zeker niet minder.

  Veel sterkte, Bert en Vera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.