Boek

Een halve moeder, zo noemt de schrijfster zichzelf ook wel. Het verliezen van je kind verandert je niet alleen van binnen voorgoed, maar doet dat ook met de rest van je verdere leven. Wat er met jou als ouder en de rest van je gezin gebeurt na zo’n dramatisch gebeuren wordt in dit boek beschreven. Het is ook een leidraad voor iedereen die zou willen weten hoe je mogelijk om kan gaan met een gezin die zo’n verlies heeft geleden en welke cliché’s je beter achterwege kan laten. Tevens is het een aanklacht tegen diverse officiële instanties, want fout na fout heeft zich in de loop van vier jaar opgestapeld. De strijd om herstel en erkenning is ongelooflijk zwaar en de betonnen muren soms onoverkomelijk.

Maar bovenal is het een eerbetoon aan een jong volwassene van 19 jaar, die op 11 mei 2009 het zwaarste gevecht van zijn leven niet kon winnen. Doordat een vreemde zomaar een onverantwoordelijk spel op de weg ging spelen. Het terugdenken aan die verschrikkelijke periode wordt op indrukwekkende wijze beschreven, waarbij de privacy die zij voor zichzelf wilde behouden niet uit het oog wordt verloren.Het boek eindigt met een liefdevolle herinnering met veel foto’s aan het mooie leven van Jordy, waarmee een eeuwigdurend monumentje een feit is geworden. Het eindresultaat is een aangrijpend verslag van een moeder die zich geamputeerd voelt door het verlies van haar oudste zoon.

Reviews

Mijn zoon is verongelukt een paar maanden na Jordy en ik was helemaal de weg kwijt tot ik het boek Dag Mam ging lezen .

Angela beschreef haar gevoelens en verdriet zo goed dat het voor mij een openbaring was en wist dat ik niet de enigste was . Door haar boek kon ik weer met mijn leven beginnen Ik kan iedere Moeder en ook Vaders van een overleden jongere aanraden om het te lezen . Het is heel fijn om te lezen hoe verdrietig het ook is . Ik heb het gelezen met veel tranen en ook een lach. Dank je wel Angela dat je de moed had om dat boek te schrijven

Harma