Ode aan de vriendengroep van Jordy

Angela Mollers algemeen Leave a Comment

De vriendengroep van Jordy bestond tot aan de dag van het drama uit onbezorgde jongelui. Daarna is er voor hen geen sprake meer geweest van ‘een rustige groei naar volwassenheid’. Van het ene moment op de andere zijn deze zorgeloze jongelui veranderd in jongvolwassenen. Het besef dat de dood niet alleen is voorbestemd voor oudere mensen, is met afschuw tot ze doorgedrongen. Het gemis is enorm: de gesprekken, de humor en het met elkaar op stap gaan; het komt nooit meer terug.

De boodschap over Jordy’s fatale ongeluk bereikte zijn vrienden eerder dan onszelf. Wij stonden op dat moment nog onwetend in de Sahara. Facebook bestond nog niet. Wel was er Hyves en daar ging het bericht heel snel rond doordat een van de maten van Jordy uit de kazerne contact met deze groep had.

 

Uit de verhalen die we achteraf hoorden, weten we dat de impact van zijn dood gigantisch is geweest. Diezelfde avond zijn veel van zijn  vrienden bij elkaar gekomen en hebben ze gezamenlijk hun afschuw en verdriet kunnen delen. Ook de dagen erna bleven ze dit doen. Ons huis en de tuin was dagenlang gevuld met zijn vrienden. Ook de ouders van de vrienden zijn geschrokken én geconfronteerd met het verdriet van hun kinderen.

De dood van Jordy heeft niet alleen bij ons een litteken voor het leven achtergelaten. Zijn vrienden zijn ook voor het leven getekend. De rest van hun leven dragen zij dit verdriet met zich mee. Nog steeds hebben ze …..

Wegens mediarechten mag niet het gehele artikel hier worden geplaatst.
Maar natuurlijk kan je het wel verder lezen door even op de hieronder vermelde sites te klikken.

https://www.facebook.com/ikmisjetv/posts/1695680903837621

https://ikmisje.eo.nl/themas/blog/blog-angela-mollers-een-ode-aan-de-vriendengroep-van-jordy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *