December 2019

Angela Mollers algemeen 186 Comments

Kerstmis.

De elfde keer zonder Jordy.

Het eerste jaar, in 2009, wilde ik helemaal geen kerstboom. Al die feestelijke verlichting en waarvoor, zo dacht ik toen. Daar kan ik nog een hele hoop gedachtespinsels achteraan schrijven, maar dat is in deze nu overbodig.
Het gezin was verdeeld in deze gedachte, de anderen wilden wel een boom. De oplossing kwam door het idee van een ‘herdenkingsboom’.

Een grote kerstboom werd in de voortuin geplaatst, het sneeuwde dat jaar en dat gaf iets nostalgisch. Iedereen werd uitgenodigd om een persoonlijke boodschap voor Jordy in deze boom te komen hangen, met naam of anoniem, dat maakte niet uit. Het leverde toen heel veel positieve reacties op en voor we het wisten bleek de boom eigenlijk al te klein. Maar we hadden een heel mooie ‘herdenkingsboom’.

Nu in 2019, 10 jaar later, hebben we opnieuw een boom. Opnieuw buiten. Ditmaal in de achtertuin, gewoon voor onszelf. Op 1 december stond hij er al. Een ‘doodgewone’ kerstboom. Gewoon, omdat we ook een gewone kerst willen. Er liggen zelfs weer cadeautjes onder de boom, een dingetje waar ik in de eerste jaren niet aan wilde en kon denken. Het werd me niet altijd in dank  afgenomen, maar zo werkten mijn hersens die eerste paar jaar nu eenmaal. Het heeft in de loop der jaren veel frustratie opgeleverd. Het begrip was ver te zoeken en deze toen genomen beslissingen van mij hebben best wel veel gevolgen gehad.

Maar alles wat in 2009 in de herdenkingsboom werd gehangen, wordt elk jaar, dus ook nu, tevoorschijn gehaald en uitgestald. Met memorabele gedachtes, die soms alle emotionele kanten uitschieten. Want wie spreken of zien we nog van degenen die toen een boodschap in de boom hingen? Zeer weinigen.


Gelukkig is het tij gekeerd. Kennissen zijn de beste vrienden geworden en ondanks dat zij in 2009 nog meer op afstand alles meebeleefden, hebben we nu een innige band en mag ik met hun altijd over Jordy praten als ik dat wil. Maar we hebben bovenal ook de leukste en meest gezellige momenten met elkaar.
Wat mij betreft: dat laatste groepje mensen telt en die zijn in ons huidige leven belangrijk, die eerste grote groep zijn inmiddels de vage kennissen geworden.

Ik wens iedereen heel warme, krachtige dagen en vooral een mooi samenzijn toe met een ieder die je lief is.

Comments 186

 1. שירותי נערות ליווי בתל אביב

  גיל 18. בחורה נחמדה. בחורה נחמדה.
  תמונה אמיתית תמונות אמיתיות.
  הסרטון הראשון הוא של כוכבת הפורנו רישל
  ראיין, פצצה אמיתית עם חזה ענק, בטן שטוחה, ותחת
  שדורש תשומת לב. טאשה היא מאמי ברמה עולמית, קטנה עם גוף מושלם ופנים סקסיות ומתוקות,
  אוהבת ליהנות ולעשות… במקום יש טלוויזיה עם ערוצי לווין,
  אפשר לראות סרטים יחדיו גם ליהנות מפינת הקפה.
  אם אתם רוצים ליהנות מאירוח מפנק בלב העיר,
  לצד חוף הים ואתרי בילוי שוקקים, מלווה באווירה שלווה ומרגיעה במיוחד, ספא אלכסנדר הוא המקום המושלם
  עבורכם. דירות מסוימות יכולות להיות
  קטנות מדי ולעומת זאת אחרות יכולות להיות מרווחות מדי עבורכם, זאת
  לצד כך שישנן דירות הבנויות
  ברמת גימור גבוהה לעומת אחרות שבנויות ברמת
  גימור נמוכה. נערות ליווי באשקלון יכולות להגיע לבתים פרטיים,
  דירות דיסקרטיות, חדרים לפי
  שעה ובתי מלון. מגוון של דירות דיסקרטיות בצפון.
  אם אתם אוהבים לחרוש את הצפון ברגל או בג’יפ, אם אתם אנשים של טיולי אופניים או גלישת צוקים, בדרך
  לשם, מסאז’ אירוטי בצפון מאוד מתאים.

  להלן 5 דרכים פשוטות מאוד שבהן תוכל לשפר את שירות הלקוחות בארגון שלך… כל מתחם ספא המוצג בתיק תק,
  ממוקם בלוקיישן מדויק המייצג את אווירת הנופש השלווה של אילת במלוא תפארתה.

  כל מה שעליכם לעשות הוא לחפש באינטרנט שירותי ליווי באזור שלכם ומיד יופיע לפניכם המבחר
  העצום של הנשים המדהימות שרק ממתינות לקריאתכם.

 2. nimviv

  Compared to other little applications around, the functionality offered is absolutely beyond limits.
  The program is able to run on any Windows based computer, even on multi-core devices, and though a basic knowledge of computers will be necessary, the trail has started with a rather good introductory guide.

  Mon, 24 Feb 2013 18:03:26 +0000 meaningful speech can be made with even a handful of words. However https://www.modellismo.net/forum/redirect-to/?redirect=https://geitubitvers.weebly.com

  6add127376 nimviv

 3. helsmais

  Open any blank document on your computer, complete the form and select an output directory and click on open.

  How to recover encrypted files under BubbleSMS
  You unlock the files that you want to recover from your BubbleSMS by providing the PIN that you had enabled it when you originally set it up. You can also restore backup https://sistyatranmen.weebly.com

  6add127376 helsmais

 4. milnayt

  Features:
  • 3D Screensaver
  • 3D Background
  • Animations
  • Music that gradually lowers during the night
  • Video clip gallery
  • Sound settings

  “XTheme.exe” is a one-of-a-kind stylized theme for XMMS. A dreamy, yet powerful, music skin with a difference!XTheme.exe is designed to be a nifty skin for your music playing software. This skin is to be used as a http://pro-balanse.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://emeanywun.weebly.com

  6add127376 milnayt

 5. ingrfyn

  [otp_overlay]Q:

  Stop GtkListBox being unclickable

  Is there a way to stop a widget in an GtkListBox from being clicked? I’m trying to improve the operation speed of my main app, and if I have to click on something to move on, then I want to avoid it.
  I’ve tried removing the popup-row-selecting behavior and set packing on the widget, but that didn’t work. https://hydsedihis.weebly.com

  6add127376 ingrfyn

 6. beauwelt

  Encryption is an awesome concept, that allows you to make sure that only authorized users can access sensitive data, for instance. But before you start encrypting everything, I’d just like to point out that most of the time using cryptography will probably require more effort than initially expected. Let’s see what’s the point of using Jasypt…

  Encryption in Java

  The most basic form of encryption is to encrypt a random string. The standard https://tamagoodsthe.weebly.com

  6add127376 beauwelt

 7. elljae

  Web server would be periodically sent for analysis. The following report was identified (referenced in the RELEASE section in the readme file of the Indihiang distribution) in its Indihiang version-0.05

  ThinkingIndicsoft.com provides the most advanced Indicsoft software, webservers and networking solutions, by leveraging the tested, proven, and patented technologies of Indicsoft. ThinkingIndicsoft provides web hosting and network solutions for high performance websites with the http://listogib.ru/bitrix/rk.php?goto=https://abemsores.weebly.com

  6add127376 elljae

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.